Andreas-Skoglund.se

Arkiv

CameraBag 2

Jag har lekt lite med CameraBag 2 de senaste dagarna och jag gillar det rejält. Kanske lite hipster och så vidare, men bry.

Inga kommentarer »

Fail!

Jag är klantig. Extremt. Har i ett uppdateringsförsök av servern än en gång lyckats vrida tillbaka hela systemet till någon månad tidigare, så alla inlägg, filer och annat som tillkommit efter 4:e februari har slutat existera. Tog därefter, utan att ha tänkt på detta, bort de snapshots som innehåll ändringarna efter det datumet, zzz.

Ibland skall man veta när man skall sluta pilla. Nåja! Skall få fart på bloggandet här nu igen, har lite goa projekt på gång som jag tänkt skriva om, har bland annat fått en Minolta XG-2 av min far, som tyvärr visade sig död, så köpte en X-700, som tyvärr visade sig vara halvdöd… FFFFUUUU… nåja. Går att ordna båda förhoppningsvis, med ett byte av en kondensator så skall bara finna någon som är lite skicklig med en lödpenna och allt bör ordna sig. Återkommer med mer info om det när det blir aktuellt.

Inga kommentarer »

Whoops!

Märkte då jag skrev förra inlägget att klockan på min server pekade fel, så står att jag postade inlägget 23.01, men var 00.01. Så, fixat nu! Tiden på servern då, inte inlägget, kan inte ändra det på enkelt vis, men blir inga fler fel iaf.

Inga kommentarer »

ServerOS-byte.

Har lämnat Ubuntu bakom mig, servern kör nu Nexenta, vilket är OpenSolaris som kärna, GNU/Ubuntu-program därutöver, vilket underlättade flytten en hel del, apt-get är det som gäller även nu, samt configfiler etc. från äldre servern fungerar hyfsat här.

Varför kanske ni undrar? Tja, ZFS. Freaking great.

Nåja, vill att ni som nu råkar besöka min sida då och då, håll ögonen öppna efter saker som krånglar, filer som inte fungera och sådant. Kommentera sedan gärna här.

2 kommentarer »

Spelserver utvald: Left 4 Dead!

Det är så segt i Left 4 Dead då det inte finns någon server ledig att spela på, eller att man hamnar på en dålig någonstans i sydostasien som gör att ens ping hamnar runt 1000-strecket. Så jag har bestämt mig för att testa att köra en Left 4 Dead-server, dedikerad, på min server där hemma, samma server som håller den här sidan igång.

Prestanda borde vara fullt tillräcklig, 1.6GHz Pentium Dualcore (Core 2-variant), 2GB DDR2 samt 50/10 som uppkoppling. Vi får se. Skriver mer när den är igång, håller på att installera den nu.

Inga kommentarer »

Syftet med min Aspire One

Jag kom aldrig riktigt på varför jag köpte min Acer Aspire One, var ett riktigt impulsköp. Visst, trevligt att ha en liten dator att bära runt på, men ändå… kändes inte riktigt genomtänkt.

Men nu… jag känner inget tvivel längre, jag har sett ljuset och vet att det var menat att ske! Fallout 2, allt blir helt plötsligt bara bra.

Fallout!

Fallout!

Mmm, Fallout-meny.

Mmm, Fallout-meny.

Netbooken liggandes på min Macbook. Så pluttig.

Netbooken liggandes på min Macbook. Så pluttig.

2 kommentarer »