Ett första möte med Sundsvalls fotoklubb

För att i fortsättningen försöka göda mitt fotointresse samt finna en ersättning för de fotofikor med folk från Fotosidan.se jag hade i Göteborg så spanade jag för någon vecka sedan efter något liknande här i Sundsvall. Jag snubblade då över Sundsvalls Fotoklubb och såg att man som intresserad gärna fick komma förbi på ett av deras möten för att se om man skulle känna sig hemma.

Ett e-brev senare så var det klart för mitt besök, vilket blev deras månadsmöte den 1:a september. Efter att på dagen ha letat mig till rätt lokal i Bosvedjan och tagit plats vid en av stolarna inne så möter jag en av de personer som brukade besöka samla fotofikor i Göteborg som jag! Det visar sig att också han helt nyligen har flyttat tillbaka upp till Sundsvall, i hans fall då han gjort klart sina studier där nere. En trevlig överraskning.

Det jag gillade mest med mötet är hur stor fokus på bilder det var, jag kan inte minnas att någons utrustning kom på tal överhuvudtaget. Istället var det medlemmarnas egna bilder, dels projicerade på duk i ”Månadens bild” samt ”Kritikbilden”, därefter också utskrivna bilder i en kollektionstävling som man fick gå runt och betygsätta. Alla bilder diskuterades det kring, vad som var bra och vad som var mindre bra, kring komposition, hur de beskurits, motiv och mycket annat. Att det sedan också fanns fika att tillgå gjorde inte det hela sämre.

Då det kändes riktigt bra så tog jag och blev medlem jag med, nu sitter jag och funderar vad för bilder jag själv kan ta med mig tills nästa möte.