Andreas-Skoglund.se

Skall vi starta kollektiv?

Jag har tidigare (förra inlägget) nämnt att jag känner hur mycket tid i mitt liv försvinner på saker jag gör för någon annan, i det fallet mitt jobb. Inte specifikt detta jobb som så, utan jag känner ett behov att kunna styra mer över min tid som jag vill. Att spendera spenderar en timme dit, en timme hem och nio timmar väl på plats på uppgifter där resultatet är svårt att se och nyttan i slutändan faller till någon annan känns inte vettigt.

Tid är som sagt för dyrbar.

Dessa funderingar är dock inte nya, jag hade dem när jag bodde i Göteborg för runt tre till fyra år sedan. Jag har sedan dess försökt komma på sätt att kunna komma undan detta måste att lägga ner så mycket tid på ett jobb. Ett av de första följer nedan!

Så jag började i änden ”varför behöver jag jobba”? För att få in pengar. ”Varför behöver jag pengar?” För att täcka mina utgifter. ”Kan jag komma undan mina utgifter?” Mja, inte alla och inte helt. Vilka utgifter kan jag då göra mig av med, eller skära ner på, för att på så vis kunna få ner behovet av pengar och spara tid? Sett till storlek är nog boende och mat de två största, där den förstnämnda är störst. Och om man kunde dela på dessa kostnader bland flera, desto lägre kostnad behöver varje person bära.

Vi startar ett kollektiv!

Man kanske kan samla ett gäng vänner, gärna några som har jobb de själva vill skära ner på eller kanske kan jobba hemifrån med och köp en gård i norrlands inland, där kan man bo billigt! Man kan man finna gårdar för bara ett fåtal hundratusen, exempelvis denna.

Rött gårdshus i norrland

Ordna och renovera så att varje person får ett rum var, man delar däremot på kök, badrum och vardagsrum/allrum. Man kan spara på en massa annat i samma veva, en gemensam TV i allrummet där man för mötas för att se på film, spela TV-spel etc.

Man får se till att man har en rejäl internetuppkoppling, så att alla kan samsas samt att öppna upp just för jobb hemifrån.

Förhoppningsvis kan man komma ner i levnadskostnad såpass lågt att alla kan gå ner i tid, eller jobba mer hemifrån. Få mer tid över till sig själv helt enkelt. Jag tror det skulle fungera och vara rätt trevligt på samma gång. Tänk att samlas för matlagning varje dag, hänga i vardagsrummet och spela, prata, umgås helt enkelt. Och de, som jag, som behöver kunna komma undan ibland har sitt eget rum som tillflyktsort.

Det kanske inte vore helt fel.

Jag har haft andra funderingar också på hur jag skulle vilja leva mitt liv, de får komma i framtida inlägg.