Andreas-Skoglund.se

Om jag inte skulle behöva bry mig om pengar

Hur skulle jag då välja att spendera mina dagar? Hur skulle ni?

För att kunna ge ett bra svar på detta behöver jag nog börja med att definiera vad pengar egentligen är för mig. Jag menar inte sedlar eller mynt, utan vad för syfte pengar fyller i mitt liv. Sett på det viset kan pengar inte vara något mer än ett medel att uppnå något man eftersträvar, det enda värdet i vad de kan omvandlas till.

För mig är pengar mest ett nödvändigt ont. Jag behöver ett boende. Jag behöver mat. Jag bör ha både en hemförsäkring och en personförsäkring. Självklart är också våra två katter försäkrade, de betyder för mycket för att annat skall vara möjligt. Dessa saker kostar och därigenom behöver jag pengar.

Får jag inte ihop dessa pengar står jag utan tak över huvudet och utan mat i magen. I utbyte för dessa så offrar jag min tid genom att arbeta.

Att inte behöva bry sig om pengar måste i så fall betyda att jag:

  • Inte behöver byta bort min tid i utbyte för dem
  • Inte behöver oroa mig för boende och mat

Mer än så tror jag inte att jag behöver sammanfatta det. Det som väger absolut tyngst för mig där är tiden.

Man kan alltid tjäna ihop mer pengar, genom att antingen offra mer tid eller sälja något man äger. Tid som använts går dock inte att få tillbaka eller att arbeta ihop ny utav, det är en ändlig resurs på alla sätt man ser det. Därför är den också så mycket mer dyrbar!

Jag tror att det är på det jag skulle vilja bygga min vardag i en verklighet där jag slipper tänka på pengar; Tid.

Min egen tid att spendera som jag vill, utan att behöva passa tider för någon annan än mig själv. Gå upp först när jag själv vaknar och inte när någon klocka tjuter, gå och lägga mig först när jag är trött och inte är tvingad till för att få ihop den sömn jag måste ha inför morgondagen. Att bara kunna sitta uppe vilken kväll som helst när kreativiteten och lusten slår till, utan att behöva oroa mig för hur trött jag kommer vara dagen efter, det vore helt jäkla underbart!

Jag är en sådan person som det oftast tar både tid och lugn innan jag finner inspiration och lust till något och i en vardag där jag spenderar nästan 11 timmar på att dra ihop de där pengarna och 8 timmar på sömn, det lämnar endast 5 kvar där jag skall få plats med allt annat; mat, socialt umgänge, egen tid.

Att istället få tid att kunna lägga på en massa sköna projekt och idéer, tid att lära mig nya saker, tid att läsa fler böcker och tid att umgås med vänner. Mer prylar eller större boende lockar inte, utan jag vill ha frihet. Frihet från måsten och tvång.

Frihet att kunna leva mitt liv fullt ut.