Andreas-Skoglund.se

Fotoutflykt en kylig lördag

Idag, beväpnade med våra kameror, tog jag och Rania oss ut på en utflykt med bilen. Färden gick först mot Torpshammar och därefter vidare mot Ljungå i Jämtlands län.

Vi hade först satt siktet på Nyhem eller Gimdalen där vi med hjälp av Google Maps topografiska karta spanat fram ett lovande berg (400m högt) som hade sin fot precis vid en sjö, men tyvärr så försvann solen och med den ljuset innan vi hann fram.

Kvinna med kamera vid frusen sjö med solen över ett berg

Vi hann dock med att fånga en del fina bilder ändå på vägen då vi passerade många trevliga små rastplatser, strandkanter och sjöar.

Kvinna med kamera på knä fotograferar frusen bit trä vid strandkant
En kurvig väg som slingrar sig vid vattnet och en skog i bakgrunden

Det är skönt att komma iväg och göra något annat, det är annars så lätt att vi mest blir sittandes inomhus hemma framför varsin skärm. Men med dessa utflykter (som vi skall försöka åstadkomma varje helg!) känner man mer att man får något ut av helgen.

En wolkswagenbuss ståendes vid en vintrig vägkant med sjö till vänster

Köpet av bilen, som vi kallar Walter, kan vara ett av de bästa köp jag någonsin gjort. Den frihet den ger är berusande, ibland känner jag för att bara fortsätta köra, lämna vardagen bakom mig och aldrig komma tillbaka. Kanske en dag…