Andreas-Skoglund.se

En minimalistisk utmaning – dag 1 – mina viktigaste prioriteringar

Igår så fick jag en utmaning av några av mina arbetskamrater. En minimalistisk utmaning. Det hela går ut att man under trettio dagar ger sig en uppgift per dag, där uppgiften har en slags grund i att tänka minimalistiskt; skära ner på onödigheter i livet.

Ni kan läsa mer om själva utmaningen och även hitta de trettio uppgifterna om ni vill testa själva, här: anuschkarees.com. För säkerhets skull speglar jag uppgifterna även här, se bild nedan.

En lista på engelska med trettio utmaningar

Man får välja helt fritt i vilken ordning man vill göra uppgifterna, själv hamnade jag idag på nummer 5: ”Identify your 3 to 6 main priorities” eller fritt översatt; identifiera dina tre till sex viktigaste prioriteringar.

Så, här kommer de, i ingen särskild ordning.

Att vara sann mot mig själv

Jag tänker mig det som att lyssna på mig själv, våga erkänna vad jag känner och tycker och att därefter agera på det. Exempelvis, om jag ser någon annan fara illa; ingrip. Om jag misstänker att någon annan kanske inte mår så bra; fråga hur det är. Om jag bär på något jag vill ha sagt; säg det.

Att vara god mot andra

Att alltid försöka vara en så god människa som möjligt mot de jag har omkring mig, de som betyder något men även andra människor jag bara stöter på i vardagen. Artig, trevlig och tillmötesgående. Kan jag göra något som kan få någon annan glad, så gör det.

Att våga vara den jag är

Lite kanske de två föregående punkterna hamnar under denna, i alla fall så nuddar de i mycket. Att lära känna den jag är och att våga stå för det. Att mot andra vara denna person och inte sätta upp en mask eller föreställa mig till någon jag inte är. En av de härligaste känslorna jag vet är att känna mig accepterad för den jag är, kanske till och med omtyckt. Men är jag inte mig själv faller allt.

Att vara ärlig

Så långt det går, var ärlig. Mot mig själv och mot andra.

Utmana mig själv, väx!

Jag skall testa på nya saker. Ifrågasätta mina egna tankar och föreställningar. Endast genom det kan jag utvecklas och växa som person. Säga ”ja” lite oftare.

Vara öppen för förändringar

Denna går in lite i föregående. Vara mer öppen och tillmötesgående mot det som sker i mitt liv. Kan jag verkligen säga att något som sker är ”bra” eller ”dåligt”, eller är det inte snarare så att det bara ”är”? Möt livet med lite mer tilltro till att saker ordnar sig.

I morgon lutar jag åt antingen nummer 19, ”Go for a walk and practice mindfulness” eller 27, ”Clear out your junk drawer. Vi får se vad det blir.