Andreas-Skoglund.se

En minimalistisk utmaning – dag 3, 4 och 5 – vara nerkopplad och meditation

Jag fortsätter på min minimalistiska utmaning och i helgen så gjorde jag nummer 10 på lördagen (ingen e-post eller sociala medier före lunch), nummer 1 på söndagen (vara offline för en dag) och nummer 2 idag (meditera i femton minuter).

Lördag: Nummer 10, ingen e-post eller social media

Lördagen gick alldeles utmärkt, körde på utan någon uppkoppling alls tills runt tre på eftermiddagen, därefter småsurfade jag lite, kikade chatt med vännerna och annat smått och gott. Det blev en rätt lugn lördag allt i allt. Kanske jag borde ha gjort detta på en jobbdag för att få hel effekt, men svårt att skippa e-posten för mig som det är nu.

Söndag: Nummer 1, vara nerkopplad i en dag

Söndagen höll jag mig, förutom Netflix och Spotify, helt nerkopplad. Kanske inte helt stämmer in på utmaningen, men så blev det! Särskilt musik är svårt att leva utan, men kanske borde testa helt en dag framöver. Sen var nog inte vårt Netflix-gluttande på förmiddagen helt nödvändigt…

Ett sorts lugn infinner sig dock, när jag inte har telefon eller dator att pilla med. Jag känner fortfarande lusten att plocka upp endera och kika vad som hänt ute i världen (Facebook-chatt, Telegram, Feber.se etc) men hur ofta är det egentligen något där jag inte skulle klara mig utan?

Skall nog ordna minst en dag i veckan jag siktar på detta, jag gillade det.

Måndag: Nummer 2 – meditera i femton minuter

Här tog jag hjälp av en app på telefonen, ”Mindfulness Appen: Meditation för alla” som jag fått tips om av en god vän på jobbet. Jag är väldigt rudis på detta och lyckades nog inte helt komma ner i det, mycket utifrån som pockade på hela tiden, dels en kattunge som tyckte min hörlurs-sladd just då var det mest intressanta i världen. Jag älskar vår Mumrik. Men jo, nog gav det något iaf. Känner att jag kommit ner i ett lugnare sinne, mer fundersamt och eftertänksamt.

Inte dumt alls. Det här bör jag fortsätta med.