En minimalistisk utmaning – dag 6 – ”Unfollow and unfriend”

Min minimalistiska utmaning fortsätter! Idag hade jag helt glömt bort att välja något, blev först nu mot kvällen som jag kom mig för att sätta mig och se över det hela. Jag trillade dit på nummer 18, ”Unfollow and unfriend”.

Facebookvänner. Nu har jag skurit ner på antalet en hel del redan, så blev lurigt att hitta någon som jag inte riktigt har kontakt med längre. Men jag lyckades gå från 158 till 142, så alltid något. Nu är det dock riktigt tufft, men skulle vilja gå ner till 100. Eller kanske bara rycka Facebook helt och hållet… jag får se hur det går.

Nu tyckte jag inte riktigt att det räckte dock, eller det kände för lätt, så jag tog och sade upp mitt Instagramkonto i samma veva. Jag har redan tagit bort appen från både telefon och surfplatta, så har inte varit inloggad på säkert en månad. Inget värde, bort!

2 svar på ”En minimalistisk utmaning – dag 6 – ”Unfollow and unfriend””

 1. Har också rensat lite på sistone. Har inte tänkt så mycket i antal utan mer i termerna om personen jag är vän med på Facebook eller bloggen jag följer ger mig värde eller bara tar energi. Efter min utbrändhet har jag blivit mycket känsligare när det gäller negativa tongångar i både media och privatliv. Visst måste man uppmärksamma problem när man ser dem, men att enbart klaga i stället för att tänka konstruktivt kring saken är sådant som får mig att ganska snabbt trycka på unfollow-knappen. Kreativitet och positiva tankar behövs, det är så vi kan gå framåt och utvecklas som personer och som det kollektiv vi faktiskt är.

  Bra gjort Andreas!

  • Det låter som sunda och vettiga kriterier måste jag säga, att leta efter värdet i det man har kring sig kan ge så mycket!
   Känner igen det du säger om media och människor kring en. Hade ett tag jag var rätt rejält nerstämd kring varåt vi människor är på väg, klimathot, konsumptionssamhället etc, samtidigt som jag inte mådde så bra på jobbet. De liksom gödde varandra. Så tillslut orkade jag inte fortsätta läsa om hur dåligt det är ställt i världen. Det i sig ändrade såklart inget i hur det faktiskt är, men gjorde min vardag mer uthärdlig.
   Du nuddar i mycket av vad jag och en kompis på jobbet talat om nyligen, om hur säg gott föder gott, ”ont” föder ”ont”, negativ inställning till livet ger oftast ett negativt utfall också.

   Vi får sitta och filosofera till helgen! Och tack!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.